Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Septembrie 2020
Vizualizari: 272
Comentează add

Ministrul Agriculturii spune că de vineri începe plata ajutorului acordat producătorilor agricoli afectaţi de secetă.

Plata ajutoarelor pentru fermierii afectaţi de secetă „începe de vineri”

radiojurnal

 Foto: antenasatelor.ro

Producătorii din agricultură, afectați de secetă, primesc de astăzi despăgubiri prin intermediul unei scheme de ajutor de stat.

Seceta pedologică a afectat grav aproape tot sud-estul țării, iar fermierii au avut pierderi majore și, pentru că nici iarba nu a prea crescut, se așteaptă o criză a furajelor pentru animale cu creșteri de prețuri. O spune și ministrul Agriculturii, care anunță și că în săptămânile viitoare urmează și despăgubiri pentru crescătorii de animale.

Adrian Oros: Începe plata schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli, care au înființat culturi de toamnă în 2019 și care au fost afectați de seceta pedologică. Sigur, din fericire, în Transilvania, iar, nu a fost cazul. În schimb, sunt foarte mulţi crescători de animale aici, aproape 46.000 de bovine, cam 350.000 de ovine și caprine și aici, în acest sector zootehnic, au fost înregistrate pierderi pentru că anul acesta furajele au fost mai puține și au fost și vor fi mai scumpe fie datorită faptului că produsele de origine animală, din carne sau din lapte, au avut mai puțină căutare.

Despre seceta gravă din România, a vorbit și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a atras atenția, acum două zile, asupra efectelor schimbărilor climatice.


Etichete (ii)ajutoarefermieriplata

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live