Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

20 Noiembrie 2020
Vizualizari: 162
Comentează add

Rezultatele indică o rată de deces foarte scăzută, între 4 și 15%, în cele mai multe dintre țările care folosesc cu succes plasma convalescentă.

Plasmafereza, "folosită prea târziu în România"

adriana-turea

 Foto: Arhivă/Facebook.com.

În cele șapte luni de când România a autorizat colectarea de plasmă de la pacienți care s-au tratat de COVID-19 și administrarea acesteia în cazurile grave, peste 600 de vieți au fost salvate, anunță firma care a donat aparatele pentru plasmafereză, citată de reporterul nostru Adriana Turea.
 
Aproape 4.000 de persoane au donat în această perioadă aproximativ 6.500 de doze de plasmă convalescentă, din care mai bine de 3.000 au fost deja administrate ca tratament experimental anti-COVID.
 
De asemenea, alte peste 1.500 de doze se află în procedură de validare.
 
Reprezentanții Companiei Besmax Pharma Product Distribution susțin însă că în România în continuare se recurge prea târziu la acest tip de tratament, deși toate protocoalele terapeutice din țările europene recomandă administrarea cât mai devreme, de la internarea în spital a pacienților cu forme severe COVID-19.
 
Rezultatele indică o rată de deces foarte scăzută, între 4 și 15%, în cele mai multe dintre țările care folosesc cu succes plasma convalescentă, cum ar fi Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Spania sau Italia. 

Etichete (II)plasma convalescentăplasmafereza

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live