Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

27 Septembrie 2016
Vizualizari: 1605
Comentează add

Metrorex scoate la licitație contractul pentru studiul de fezabilitate pe baza căruia va fi construit tronsonul de metrou Gara de Nord – Gara Progresul.

Planuri pentru o linie de metrou între Gara de Nord şi Gara Progresul

alex-lancuzov

Foto: metrorex.ro.

Metrorex scoate la licitație contractul pentru studiul de fezabilitate pe baza căruia va fi construit tronsonul de metrou Gara de Nord – Gara Progresul, practic prelungirea magistralei 4 în zona de sud a Capitalei.

Metrorex a avut nevoie de trei ani pentru a organiza această licitație, finanțarea de aprox. 9 milioane de franci elvețieni (40 de milioane de lei) fiind asigurată încă din sept. 2013 în urma unui împrumut nerambursabil din partea Elveției.

Racordul cu actuala magistrală va fi realizat în zona centrală (Eroilor sau Izvor) iar traseul va continua cu staţiile Palatul Parlamentului, Piaţa Regina Maria, Gara Filaret, se va intersecta cu Magistrala 2 în staţia Eroii Revoluţiei şi apoi va urma linia șoselei Giurgiului, până la Gara Progresul, a explicat pentru RRA, fostul director al metroului Gheorghe Udriște.

Până la sfârșitul anului, pe magistrala 4, în nordul Capitalei, Metrorex va inaugura secțiunea cu două stații Laminorului – Lac Străulești, parcarea pentru navetiști, Park&Ride de la Străulești cu 600 de locuri urmând să fie finalizată în vara anului viitor.


Etichete metrouGara de NordGara Progresul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live