Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

17 Martie 2011
Vizualizari: 2133
Comentează add

Miniştrii europeni ai agriculturii vor încerca să ajungă joi la un acord privind viitorul politicii comune în domeniu după 2013 şi vor analiza cererile de autorizare a trei organisme modificate genetic.

Plante modificate genetic, în atenţia UE

luminita-apostol

Foto: Reuters.

Miniştrii europeni ai agriculturii vor încerca să ajungă joi la un acord privind viitorul politicii comune în domeniu după 2013 şi vor analiza cererile de autorizare a trei organisme modificate genetic.

Totodată, Comisia Europeană va prezenta miniştrilor raportul trimestrial referitor la situaţia de pe piaţa laptelui.

Propunerile de autorizare a celor trei organisme modificate genetic se referă la două varietăţi de porumb şi una de bumbac, toate urmând să fie folosite în produse alimentare sau în hrana animalelor, dar nu şi în culturi.

Cele trei propuneri făcute de Comisia Europeană au primit aviz favorabil de la Autoritatea Europeană pentru Securitatea Alimentelor, care a apreciat că este puţin probabil ca aceste vegetale să aibă un efect negativ asupra sănătăţii oamenilor, a sănătăţii animalelor sau asupra mediului.

Rămâne în sarcina consiliului statelor membre să găsească majoritatea calificată pentru a da un aviz, favorabil sau nu, celor trei propuneri.

Dacă nici consiliul nu va reuşi, atunci propunerile se vor reîntoarce la Comisia Europeană, care va trebui să ia până la urmă o decizie.

Tot joi, responsabilii agriculturii din statele membre vor încerca să găsească un acord pe marginea propunerilor făcute de Comisia Europeană pentru reforma politicii agricole comune din 2014 până în 2020.

Textul propune măsuri în favoarea agricultorilor, pune accent pe aspectele economice, precum volatilitatea preţurilor, şi pe protejarea mediului.


Etichete Comisia Europeanăorganismeagriculturălapteraport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live