Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint, Chişinău

27 Iulie 2010
Vizualizari: 2138
Comentează add

Şeful Jandarmeriei române, generalul Olimpiodor Antonescu, a semnat la Chişinău un plan comun de acţiune în vederea modernizării trupelor de carabinieri aflate în componenţa ministerului de interne al Republicii Moldova.

Plan pentru modernizarea trupelor din Republica Moldova

mario-balint-chisinau

Şeful Jandarmeriei române, generalul Olimpiodor Antonescu. Foto: Mediafax.

Şeful Jandarmeriei române, generalul Olimpiodor Antonescu, a semnat la Chişinău, în prezenţa ministrului moldovean de interne, Victor Catan, un plan comun de acţiune în vederea modernizării trupelor de carabinieri aflate în componenţa ministerului de interne al Republicii Moldova.

În cadrul acestui parteneriat sunt prevăzute mai multe acţiuni comune.

Printre acestea se numără acordarea sprijinului în vederea creării unei legislaţii adecvate care să reglementeze activitatea şi misiunile trupelor de carabinieri, crearea unei structuri profesioniste şi flexibile, în cadrul ministerului de interne din Republica Moldova, prin trecerea la profesionism şi renunţarea la militari în termen, instruirea unor ofiţeri moldoveni la Şcoala de Aplicaţii a Jandarmeriei Române şi instruirea în comun în vederea participării trupelor de carabinieri la misiuni internaţionale de menţinere a păcii.

Şeful Jandarmeriei Române a vizitat o unitate de carabinieri şi a participat la câteva demonstraţii cu tehnica din dotare.

Generalul Olimpiodor Antonescu s-a declarat onorat de faptul că este primul comandant de armă din cadrul ministerului român de interne care semnează un astfel de document cu omologii săi de la Chişinău.


Etichete Olimpiodor AntonescujandarmerieRepublica MoldovaRomâniaVictor Catan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live