Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

31 Martie 2020
Vizualizari: 679
Comentează add

Noul plan de măsuri al Ministerului Sănătății pentru pregătirea spitalelor a fost publicat în Monitorul Oficial.

Plan de pregătire a spitalelor, publicat în Monitorul Oficial #coronavirus

mihaela-enache

Foto: Arhivă.

Toate unitățile sanitare din sistemul public și privat au obligația de a asigura acordarea îngrijirilor medicale tuturor pacienților, în concordanță cu noul plan de măsuri al Ministerului Sănătății pentru pregătirea spitalelor, publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Refuzul se sancționează conform prevederilor legale.

Documentul include mai multe recomandări de folosire a echipamentului de protecție individuală a personalului medical și lista unităților sanitare desemnate pentru a trata pacienții cu COVID-19 care prezintă și alte patologii.

La nivel național au fost identificate și desemnate ca unități-suport 57 de spitale, secții sau corpuri de clădire, 44 de maternități și 60 de unități medicale pentru realizarea procedurilor de dializă.

Au fost incluse în această categorie spitale municipale și orășenești, secții de boli infecțioase și unități care nu țin de Ministerul Sănătății, ci de alte ministere sau chiar din mediul privat.

Documentul mai cuprinde reglementări privind modul de folosire a echipamentului de protecție de la nivelul unității sanitare, în mod rațional și corect, în funcție de secție, personal și tipul de activitate.

De asemenea, include un ghid pentru evaluarea riscului personalului medical expus la contact cu pacienții infectați cu noul coronavirus.

Cadrele medicale trebuie să se automonitorizeze pentru febră, de două ori în 24 de ore, iar înainte de a intra în tură li se recomandă să își autoevalueze simptomatologia.

Direcțiile de Sănătate Publică au responsabilitatea de a comunica regulat cu persoanele potențial expuse infecției în vederea evaluării clinice.

Textul integral al acestui ordin, cu lista spitalelor desemnate unități-suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, se găsește pe pagina de internet a Minsitrului Sănătății și pe site-ul stirioficiale.ro.


Etichete (ii)spitalepregatirecovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live