Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

6 August 2010
Vizualizari: 1851
Comentează add

Specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii recomandă prudenţă în utilizarea ştrandurilor şi piscinelor pentru că apa din bazine poate fi o sursă de bacterii, viruşi, paraziţi sau ciuperci.

Piscinele şi ştrandurile "pot fi o sursă de infecţii"

constanta-comanici

Ştrandul Ciurel. Foto: Agerpres.

Specialişti în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii atenţionează că apa din piscină şi ştranduri poate să fie o sursă de microorganisme infecţioase, bacterii, viruşi, paraziţi şi ciuperci.

Potrivit specialiştilor din cadrul Ministerului Sănătăţii, dacă microorganismele pătrund în organism, acestea pot genera o serie de infecţii, cele mai frecvente fiind cele de la nivelul pielii, ochilor, urechilor şi tubului digestiv.

Chiar şi în piscinele atent îngrijite există pericolul contactării de infecţii, pentru că unii germeni sunt rezistenţi la acţiunea de dezinfectare a apei.

Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, spune că cei mai expuşi bolilor sunt copiii, femeile însărcinate şi persoanele cu un sistem imunitar deficitar.

Medicii recomandă ca persoanele care au diverse afecţiuni, cum ar fi cele digestive, cutanate sau oculare, să amâne baia în piscină până după vindecarea acestora.

De asemenea Oana Grigore recomandă ca la cel mai mic semn sau simptom de boală să se solicite sfatul medicului.

Pentru evitarea neplăcerilor medicale, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii mai recomandă frecventarea locurilor special amenajate şi autorizate dar şi respectarea regulilor de igienă personală.


Etichete specialiştisănătateministerul sănătăţiipiscineOana Grigoreştrandapăboliinfecţiirecomandărimedici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live