Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Decembrie 2019
Vizualizari: 333
Comentează add

Omagierea eroilor a adus în stradă duminică mii de bucureşteni, la un impresionat marş care a început în Piaţa Victoriei.

Pios omagiu eroilor

florin-lepadatu

Foto: Alexandra Cristea

Omagierea eroilor a adus în stradă duminică mii de bucureşteni, la un impresionat marş care a început în Piaţa Victoriei.

La eveniment, iniţiat de mai multe organizaţii neguvernamentale, au participat şi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

Au venit şi ambasadorii Statelor Unite şi Marii Britanii, care au fost printre cei care au citit numele eroilor ucişi în timpul Revoluţiei Române.

Au urmărit momentele emoţionate de duminică, reporterii RRA, Alexandra Cristea şi Alex Buzică: "Evenimentul de comemorare în memoria celor ucişi la Revoluţie a început în jurul orei 16:00 în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Mii de oameni au plecat apoi într-un marş paşnic spre Piaţa Universităţii, acolo unde au fost întâmpinaţi de preşedintele României, Klaus Iohannis, dar şi de premierul Ludovic Orban, ca mai apoi mulţimea să se îndrepte spre fostul sediu CC, actualul Minister al Afacerilor Interne."

"Îmi pare rău, pentru că foarte mulţi tineri nu mai sunt astăzi lângă noi."

"Recunoştinţă, în primul rând.

Ne-au dat o şansă la un viitor mai bun."

"În Piaţa Revoluţiei, preşedintele României a depus o coroană de flori, iar cei prezenţi au lansat pe cer baloane albe inscripţionate cu cuvântul "Libertate".

Pe pereţii exteriori ai Ministerului de Interne au fost proiectate cu tehnologie video mapping numele tuturor celor ucişi acum 30 de ani.

Totodată, o listă cu numele acestora a fost citită într-o ceremonie solemnă de foşti revoluţionari, dar şi de Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite în România, şi ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble.

Ceremonia s-a încheiat în jurul orei 20:00, iar monumentul din faţa Ministerului Afacerilor Interne s-a transformat într-un altar de candele în memoria celor 1142 de oameni ucişi acum 30 de ani, în timpul Revoluţiei Române."


Etichete Eroirevoluţieomagiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live