Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Ianuarie 2019
Vizualizari: 547
Comentează add

Vicepreşedintele ASF consideră că vor fi necesare modificări legislative în domeniul RCA, asigurarea obligatorie a locuinţei şi a insolvenţei în asigurări.

Piaţa asigurărilor ar putea continua tendinţa de creştere

radiojurnal

 

Piaţa asigurărilor ar putea continua tendinţa de creştere uşoară şi în acest an, a declarat vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Cristian Roşu, prezent la un eveniment pe această temă.

El a menţionat, însă, că vor fi şi o serie de provocări legate de implementarea directivei europene privind distribuţia de asigurări şi a regulamentului privind protecţia datelor cu caracter personal.

Vor fi necesare unele modificări legislative în domeniul RCA, asigurarea obligatorie a locuinţei, insolvenţei în asigurări şi a societăţilor mutuale de asigurare.

Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară a subliniat că va fi nevoie şi de o creştere a gradului de cuprindere a asigurărilor, fie că este vorba de sănătate, locuinţe sau viaţă.

Cristian Roşu a precizat că foarte importantă este stabilitatea pe piaţa asigurărilor.

"În primul rând ne-am dori să existe o stabilitate a pieţei, ne-am dori ca toate ratele de solvabilitate şi de lichiditate, toţi indicatorii de stabilitate macropotenţiali şi potenţiali să rămână în parametrii măcar cei de acum, dacă nu să se şi îmbunătăţească. Apoi, ne-am dori ca pe partea de conduită să constatăm o mult mai mare atenţie care este acordată clientului, să îmbunătăţim toate serviciile pe care le facem şi le adresăm consumatorului în activitatea de post-vânzare şi în special în zona în care se produc riscurile asigurate", a precizat Cristian Roşu.


Etichete Cristian RoşuASFasigurări,RCAlocuinţepiaţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live