Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Decembrie 2016
Vizualizari: 1513
Comentează add

Violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, alături de pianistul Horia Mihail, au cântat pentru prima dată la prestigiosul Carnegie Hall..

Pianistul Horia Mihail despre turneul "Duelul Viorilor" în Statele Unite

radiojurnal

Stradivarius versus Guarneri, un proiect Radio România - a ajuns aseară la New York, în Statele Unite.

Violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, alături de pianistul Horia Mihail, au cântat pentru prima dată la prestigiosul Carnegie Hall.

Cei trei muzicieni români au ales să vină în faţa publicului cu cele mai aplaudate piese din ediţiile anterioare, bucăţi muzicale pentru vioară şi pian, care pun în valoare măiestria, virtuozitatea şi tehnica interpretativă.

După spectacol, pianistul Horia Mihail a oferit un scurt interviu redactorului nostru, Dan Georgescu.

Reporter: După şase turnee, încununate de succes în ţări din Europa, cum vi s-a părut publicul american?

Horia Mihail: Am revenit în Statele Unite, iată, a doua oară în acest an. Publicul î cunosc foarte bine, deoarece am învăţat, muncit, cântat în Statele Unite din 1992 până în 2002. În această seară, la sala de recital de la Carnegie Hall, arhiplină, de altfel, publicul a fost extrem de entuziasmat de evoluţia celor doi mari violonişti români, acompaniaţi de către mine.

Reporter: Aţi pregătit şi o surpriză publicului în onoarea zilei de 1 Decembrie?

Horia Mihail: Exact. Am cântat şi două piese de Grigoraş Dinicu, "Ciocârlia" şi "Hora staccato". Publicul efectiv a izbucnit în aplauze.

Reporter: Luni veţi susţine un al doilea concert la Lincoln Center. Cu ce sentiment aşteptaţi acum reprezentaţia de luni?

Horia Mihail: Este un concert ca oricare altul, într-un fel. Suntem obişnuiţi să cântăm pe toate meridianele lumii, e adevărat că în ultima perioadă mai mult în România. Pentru mine, însă, va fi un debut concertul de la Lincoln Center, deoarece nu am mai cântat până acum acolo.

Reporter: Vă gândiţi să extindeţi în viitor turneul "Duelul Viorilor" cu mai multe spectacole şi pe continentul american?

Horia Mihail: Este o idee la care ne gândim de mai multă vreme. Urmează să vedem ce se va întâmpla. Cert este că am creat acest brand românesc şi ar fi bine să-l prezentăm pe cât mai multe meridiane ale lumii


Etichete duelul viorilorsuahoria mihailradio romaniaspectacolcarnegie hallliviu prunarugabriel croitoru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live