Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

24 Martie 2010
Vizualizari: 1847
Comentează add

Autorităţile din Petroşani alocă locuinţe pentru medici, însă măsura nu e extinsă şi la asistente, care spun că îşi caută de lucru în străinătate.

Petroşaniul câştigă medici dar pierde asistente

ilie-pintea

Spitalul din Petroşani. Foto: Ilie Pintea.

Pentru că medicii tineri par să fie atraşi de locurile de muncă bine plătite din Uniunea Europeană, spitalele din oraşele mici au mari probleme în ceea ce priveşte specialiştii.

La fel s-a întâmplat până de curând şi la Petroşani, unde conducerea Spitalului de Urgenţă pare să fi găsit o soluţie: datorită unui parteneriat încheiat cu autorităţile locale, medicii aduşi în oraş sunt o prioritate la acordarea locuinţelor ANL.

Măsura e în folosul întregii comunităţi, pentru că bolnavii nu mai trebuie să bată drumuri lungi la clinicile din marile oraşe ca să-i vadă un specialist.

Managerul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, Petronela Şodolescu, a declarat că printre tinerii medici care au acceptat să lucreze în Valea Jiului se numără un oncolog, specialitate pentru care bolnavii erau trimişi până acum la Cluj sau Timişoara, dar şi un specialist în nefrologie, de care era nevoie pentru că s-a diversificat patologia bolilor de rinichi.

 

Nu la fel de bine stau lucrurile în ceea ce priveşte personalul mediu.

 

Foarte multe dintre asistentele din Petroşani îşi găsesc contracte în străinătate, îşi iau concediu fără plată şi, până se întorc, lasă secţiile cu mai multă muncă pentru colegele rămase în ţară.

 

"Situaţia economică le determină să plece fie în Italia, fie în Spania. Cu mai puţini oameni, activitatea se desfăşoară cu stres şi oboseală mai mare şi bineînţeles că asta se reflectă în calitatea actului medical.

 

Încercăm sub diverse forme să motivăm cadrele sanitare medii să rămână, dar problema salariilor este una general valabilă în tost sistemul”, a mai precizat Petronela Şodolescu.


Etichete Uniunea EuropeanăUEPetronela ŞodolescuPetroşanispitalmedici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live