Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

17 Ianuarie 2019
Vizualizari: 450
Comentează add

Armata ucraineană a intrat deja în clasamentul primelor zece cele mai puternice armate din Europa, susţine preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko.

Petro Poroşenko: "Ucraina se îndreaptă spre aderarea la UE şi la NATO"

sergiu-stet

     Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.          Foto: Arhivă.

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, şi-a exprimat convingerea că Ucraina se îndreaptă cu încredere spre aderarea la Uniunea Europeană și la Alianţa Nord-Atlantică.

Liderul de la Kiev a făcut o declaraţie în acest sens la întâlnirea anuală cu diplomații străini acreditaţi în Ucraina.

"Ne urmăm calea cu încredere. Aceasta este modalitatea prin care se poate construi o ţară cu un stat de drept şi o democraţie europeană, care să se îndrepte cu precizie spre aderarea la UE și la NATO. Este calea consensului nostru național, ideea națională. Sunt sigur că nu vom renunța la această cale", a subliniat Poroșenko.

Preşedintele a mai menţionat că zona de liber schimb cu UE este "ghidul nostru pentru o amplă integrare economică pe piața europeană comună".

"Ucraina implementează cu succes schimbări fundamentale în domeniul securității și apărării statului. Armata ucraineană a intrat deja în clasamentul primelor zece cele mai puternice armate din Europa. Iar legea privind securitatea națională, adoptată anul trecut, ne-a adus mai aproape de standardele NATO într-un ritm și mai accelerat", a precizat Petro Poroşenko.


Etichete Petro PoroșenkoUcrainaRusiaNATOUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live