Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

28 Septembrie 2016
Vizualizari: 725
Comentează add

Partidul Social Democrat a lansat o petiţie pentru ieftinirea medicamentelor cu 35 la sută, de la întâi noiembrie, şi îi invită pe români să semneze acest document online.

Petiţie PSD pentru ieftinirea medicamentelor

alina-bordeiasu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Foto: psd.ro/media. 

Partidul Social Democrat a lansat o petiţie pentru ieftinirea medicamentelor cu 35 la sută, de la întâi noiembrie, şi îi invită pe români să semneze acest document online, pe pagina de Facebook a PSD sau pe site-ul www.petitieonline.com.

Social-democraţii transmit, într-un comunicat, că anul trecut au adoptat o măsură prin care medicamentele originale care îşi pierd patentul s-ar fi ieftinit automat cu 35 de procente, ajungând astfel la nivelul preţului medicamentelor generice echivalente.

Hotărârea ar fi trebuit să intre în vigoare la întâi iulie, însă actualul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a amânat-o până la întâi noiembrie. PSD îi cere guvernului să nu mai întârzie aplicarea acestei decizii. Formaţiunea mai precizează că ieftinirea medicamentelor originale nu ar duce la scoaterea lor de pe piaţa românească. 


Etichete PSDmedicamenteLiviu DragneaVlad Voiculescusemnături

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live