Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

6 Decembrie 2016
Vizualizari: 1283
Comentează add

Peter Szijjarto a declarat că "România și Ungaria trebuie să își respecte reciproc sensibilitățile istorice ca să aibă relații mai bune" și a insistat că Ungaria respectă România.

Peter Szijjarto: nu a intervenit nicio răcire în relațiile cu România

carmen-gavrila

Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto Foto: http://www.kormany.hu.

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto a declarat, la ministeriala NATO de la Bruxelles, ca nu a intervenit nicio racire in relatiile cu Romania, ca cele doua tari sunt aliate strategice si prietene, ba chiar ca ultimele 6 luni au fost cele mai bune din relatia bilaterala a ultimilor 6 ani .

Ministrul ungar a facut aceasta declaratie dupa ce, recent, le-a interzis diplomatilor maghiari sa participe la celebrarile de Ziua Nationala a Romaniei.

Peter Szijjarto a declarat ca Romania si Ungaria trebuie sa isi respecte reciproc sensibilitatile istorice ca sa aiba relatii mai bune si a insistat ca Ungaria respecta Romania.

La o intrebare Radio România, de ce, daca Budapesta respecta Bucurestiul, le-a interzis diplomatilor ungari sa participe la celebrarea Zilei Nationale a Romaniei, ministrul ungar de Externe a raspuns:

"Pentru ca avem sensibilitati istorice. Noi respectam sensibilitatile istorice ale altor tari si ne asteptam ca ele sa faca acelasi lucru. Nu cred ca trebuie sa dau explicatii nimanui pentru decizia mea. Sunt ministrul de externe al unei tari suverane si pot da ce instructiuni decid eu diplomatilor mei".

Ministrul Szijjarto a mai declarat ca Ungaria considera complet neconstructive sanctiunile impotriva Rusiei dar a dat asigurari ca Budapesta va vota ca si pana acum pentru prelungirea sanctiunilor in spiritul unitatii europene.

Ministrul ungar a mai spus ca institutiile europene si Olanda gresesc ca nu liberalizeaza  vizele pentru georgieni si ucrainieni, lucru care, a precizat Szijjarto, ajuta propaganda antieuropeana rusa din Ucraina si Georgia.


Etichete ungariaministrul de externe ungarpeter szijjartodiplomatiromanianatoziua nationala a romaniei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live