Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Martie 2018
Vizualizari: 859
Comentează add

Creştinii romano-catolici şi protestanţi vor sărbători Învierea Domnului duminică, 1 aprilie, mai devreme cu o săptămână decât ortodocşii, greco-catolicii şi neoprotestanţii.

Peste un milion de români sunt astăzi în Vinerea Sfântă

radiojurnal

Basilica Maria Radna din Arad.                     Foto: mariaradna.com. 

Aproximativ un milion şi jumătate de creştinii romano-catolici şi protestanţi din România sunt astăzi în Vinerea Sfântă. Ei îşi amintesc de Răstignirea lui Iisus Hristos pe Cruce, participând la ritualul Drumul Crucii.

Acesta va fi refacut la Basilica Papală Maria Radna din judeţul Arad, cel mai mare loc de pelerinaj din vestul ţării. Procesiunea va începe la ora 17 şi, dacă vremea o va permite, va avea loc pe dealul din spatele mănăstirii, pe un traseu care datează din 1880. 

Vinerea Sfântă este pentru catolici una dintre cele două zile cu postul cel mai aspru din an. Cealaltă a fost Miercurea Cenuşii, care a marcat începutul perioadei de pregătire pentru Paşti.

Astăzi, creştinii occidentali rememorează răstignirea şi moartea lui Iisus pe cruce, drumul parcurs de Hristos de la pretoriu până la Golgota, locul răstignirii. Acum aproape 2000 de ani este retrăit prin ritualul numit drumul crucii.

La Roma, acest drum este parcurs simbolic în jurul Colosseumului, acel circ unde mulţi creştini în primele veacuri au urmat destinul lui Hristos, dându-şi viaţa pentru credinţă.

Creştinii romano-catolici şi protestanţi vor sărbători Învierea Domnului duminică - mai devreme cu o săptămână decât ortodocşii, greco-catolicii şi neoprotestanţii. 
 

Etichete Drumul CruciiBasilica Papală Maria RadnaPaştePaştisărbătoareÎnviereMiercurea Cenuşii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live