Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Ianuarie 2021
Vizualizari: 104
Comentează add

Concluzia se bazează pe un sondaj efectuat în perioada 5-12 ianuarie, pe un eşantion de 1.171 de utilizatori de internet.

Peste jumătate dintre angajați "se gândesc să-și schimbe locul de muncă"

radiojurnal

 Foto: Arhivă/Agerpres.

Mai bine de jumătate - adică 54% - dintre angajaţii români care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs spun că se gândesc să-şi schimbe locul de munca anul acesta, iar 28% au făcut chiar paşi concreţi în această direcţie.

Perspectivele salariale rămân în continuare principalul criteriu, 39%, în funcţie de care cei mai mulţi angajaţi români aleg un job sau altul, iar aproape 29% dintre respondenţii la sondaj afirmă că aveau în plan să-şi schimbe locul de muncă de dinainte de pandemie, pentru că îşi doresc o nouă provocare în carieră.

Cele mai mari temeri ale angajaţilor români în ceea ce priveşte situaţia profesională în 2021 este că le vor scădea veniturile sau că ar putea prelua mai multe responsabilităţi din cauza lipsei de personal.

Dacă în acest moment angajatorul i-ar anunţa că urmează să le scadă salariul, aproape 57% dintre respondenţii la sondajul BestJobs spun că ar accepta, dar şi-ar căuta imediat un alt job, în timp ce puţin peste 15% afirmă că şi-ar da demisia pe loc.

Sondajul a fost efectuat în perioada 5-12 ianuarie, pe un eşantion de 1.171 de utilizatori de internet.


Etichete BestJobsmuncăjobangajare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live