Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERNET CAFÉ Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

7 Iunie 2017
Vizualizari: 938
Comentează add

Greenpeace România anunţă că prejudiciul a fost de 40 de milioane de lei şi că cel mai mult lemn a dispărut din judeţele Maramureş, Iaşi şi Cluj

Peste 9.400 de tăieri ilegale de arbori în 2016

 

Peste 9.400 de tăieri ilegale de arbori au fost înregistrate la nivel naţional în cursul anului trecut, conform datelor centralizate de organizaţia Greenpeace România, care calculează o medie de 26 de cazuri pe zi.

42% din total, adică aproape 4.000 de tăieri ilegale, au fost raportate de cetăţeni. Aplicaţia mobilă "Inspectorul Pădurii", prin care pot fi anunţate autorităţilor suspiciuni de transporturi ilegale de lemn, a fost instalată de peste 60.000 de utilizatori, iar cei mai implicaţi s-au dovedit a fi, în 2016, cetăţenii din Argeş şi din Dâmboviţa. 

Tăierile ilegale din cursul anului trecut se traduc printr-un prejudiciu de aproape 40 de milioane de lei, iar ca volum, raportul Greenpeace România arată că din judeţele Maramureş, Iaşi şi Cluj au dispărut cele mai mari cantităţi, cele trei judeţe înregistrând mai bine de jumătate din volumul total din tăierile ilegale la nivel naţional.


Etichete tăieri ilegale de arboristatisticăGreenpeace Româniaprejudiciu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live