Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Iulie 2018
Vizualizari: 658
Comentează add

Potrivit ultimului comunicat al Ministerului de Interne, pe parcursul zilei de ieri autorităţile au acţionat în 99 de localităţi din 19 judeţe

Peste 760 de persoane au fost salvate ieri, din situaţii de risc

radiojurnal

 

Pe parcursul zilei de ieri autorităţile au acţionat în 99 de localităţi din 19 judeţe. Au fost salvate din situaţii de risc peste 760 de persoane, se arată în comunicatul de ultimă oră al Ministerului de Interne.

Pentru oamenii care nu se pot întoarce în siguranţă în propriile case au fost scoase din fondul rezervelor de stat alimente, apa potabilă, saci de dormit, paturi şi saltele. A fost refăcută, cu sprijinul structurilor de intervenţie, legătura rutieră dintre localităţile Chiliile şi Căneşti, judeţul Buzău, unde 400 de persoane rămăseseră izolate.

Fenomenele meteorologice de ieri au afectat sute de case şi curţi, zeci de anexe gospodăreşti şi subsoluri şi şase poduri, se mai arată în comunicatul de presă.

În judeţul Botoşani, o femeie de 81 de ani din satul Zlătunoaia, comuna Lunca, a murit ieri dimineaţă, după ce tavanul casei, îmbibat cu apă, s-a surpat peste ea. Un alt deces s-a înregistrat în judeţul Argeş, unde alte două persoane au reuşit să fie salvate, după cum relatează corespondentul RRA Cristian Matei. 

Cristian Matei: "Femeia se afla singură în momentul în care apa a crescut. Familia ei parcase rulota înmatriculată în Constanţa pe malul râului Doamnei, în zona localităţii Nucşoara, aproape de o cabană. Acolo a surprins-o viitura, iar oamenii care au văzut scena au chemat ajutoare. Ea a putut fi salvată din calea apelor cu un buldoexcavator de către oamenii Serviciului de voluntari pentru situaţii de urgenţă din comuna Nucşoara. Aceeaşi viitură s-a propagat către localitatea Corbi, unde a surprins un bărbat de aproape 45 de ani, care a încercat să treacă râul călare pe un cal. Cu o autospecială cu barcă a pompierilor argeşeni şi un echipaj SMURD au intervenit. Bărbatul a fost găsit în apă, de unde a fost scos pentru începerea manevrelor de resuscitare. După mai bine de 45 de minute de încercări disperate ale echipajului SMURD, el a fost declarat decedat". 

Peste 20.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi acţionează de mai bine de 85 de ore în judeţele afectate. Ieri, la videoconferinţa cu prefecţii, ministrul de interne Carmen Dan a declarat că siguranţa populaţiei este pe primul plan. 

Carmen Dan: "Insistăm ca toţi cetăţenii să urmărească informaţiile transmise de către autorităţi, să respecte recomandările pe care le fac acestea, inclusiv cele ce privesc decizii de evacuare preventivă, pentru că acestea sunt luate pentru a nu avea pierderi de vieţi omeneşti". 


Etichete inundatiiriscministerul de interneLuncaArgeşBuzauNucsoaraCorbiSMURDCarmen Dan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live