Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

5 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1084
Comentează add

Majoritatea botoşănenilor ieşiţi şi astăzi în stradă sunt tineri şi poartă tricolorul legat la braţ, pancarte şi portavoci, priun care işi fac auzite nemulţumirile.

Peste 700 de botoşăneni au ieşit şi în această seară în stradă Peste 700 de botoşăneni au ieşit şi în această seară în stradă - Conține audio

gina-poenaru-botosani

Foto: Gina Poenaru.

Peste 700 de botoşăneni au ieşit şi în această seară în stradă, în semn se solidaritate cu protestatarii din restul ţării.

Mai multe stiri despre manifestatiile pentru o nou politica in Romania gasiti pe portalul nostru.

Majoritatea sunt tineri şi poartă tricolorul legat la braţ, pancarte şi portavoci, priun care işi fac auzite nemulţumirile.

Aceştia cer dizolvarea Parlamentului, o nouă constituţie şi o administraţie apolitică.

Cei care au ieşit în stradă spun că acţiunea lor este un omagiu adus românilor care au murit din cauza sistemului corupt.

Aflaţi pentru a treia seară consecutiv în Piaţa Revoluţiei, protestatarii au solicitat partidelor politice, în special celor din opoziţiei, să nu le confişte mişcarea socială, pentru a-şi crea ulterior capital de imagine.

“Dacă este o singură persoană care este afinităţi politice nu vă vom mai ruga să vă îndepărtaţi, ci vă vom evacua cu ajutorul colegilor jandarmi, pentru că nu mai vrem partide politice", a spus la portavoce Bogdan Cărăuşu, liderul mişcării sociale de la Botoşani.

În jurul orei 19.30, aproximativ 400 de persoane au pornit într-un marş pe străzile oraşului pe traseul strada Cuza-Vodă-Marchian-Calea Naţională-Cuza Vodă-Primărie.

Manifestanţii scandează lozinci de genul: "Nu vă fie frică, poporul se ridică", "Ieşiţi din case, dacă vă pasă", "Ale, ale, ale, o dorinţă sinceră, România liberă", "PNL şi PSD, aceeaşi mizerie", “Nu mai vrem partide, corupţia ucide", “ Păcat, păcat de sângele vărsat"!

Primăria a oferit tutror participanţilor ceai cald. 

Audio: Vocea străzii la Botoşani.

Foto: Gina Poenaru.


Etichete protestele noii politiciincendiu în clubprotesteBotoşaniColectivnu corupţieio nouă clasă politicămanifestanţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live