Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Decembrie 2014
Vizualizari: 1025
Comentează add

Raportul Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor arat[ că doar în Siria, în anul acesta, au fost ucişi 17 jurnalişti ca urmare a exercitării profesiei.

Peste 60 de jurnaliști, uciși în 2014

sergiu-stet

 Jurnalistul american James Foley (portocaliu) alături de un terorist al Statului Islamic. Foto: captură youtube.com

Cel puţin 60 de jurnalişti au fost ucişi anul acesta, a anunţat în raportul său anual Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor. 

Conform documentului publicat astăzi, Comitetul continuă anchetele în cazurile a altor 18 jurnalişti ucişi în 2014, pentru a afla dacă decesul acestora este legat de profesia lor.   
 
Majoritatea covârşitoare a jurnaliştilor ale căror vieţi sunt în pericol din cauza profesiei lucrează în presa locală, conform datelor centralizate de documentul Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor. 
 
Comitetul aminteşte cazul Siriei, ţară în care anul acesta au fost ucişi 17 jurnalişti ca urmare a exercitării profesiei. 
 
După Siria, care a fost cea mai periculoasă ţară pentru jurnalişti, anul acesta au fost ucişi cinci jurnalişti şi doi lucrători de presă în Ucraina şi alţi cinci jurnalişti în Irak. 
 
Aproximativ un sfert dintre jurnaliştii ucişi în 2014 erau corespondenţi de război, iar numărul jurnaliştilor occidentali care şi-au pierdut viaţa a fost într-o proporţie neobişnuit de mare. 
 
Asasinarea de jurnalişti străini de către gruparea Statul Islamic a transformat anul 2014 în unul dintre cele mai sângeroase. 
 
Întreaga lume a fost îngrozită de decapitarea filmată şi publicată pe internet a jurnaliştilor americani James Foley şi Steven Sotloff de către membri ai grupării Statul Islamic. 
 
Centrul pentru Protecţia Jurnaliştilor a realizat şi statistica subiectelor abordate de cei ucişi anul acesta. 
 
68% s-au ocupat de subiecte din sfera politiculu, 60% de război, 55% s-au ocupat de încălcarea drepturilor omului şi 13% au relatat despre fapte de corupţie.

Etichete jurnaliştiComitetul pentru Protecţia JurnaliştilorSiriacorespondenţi de războiJames FoleySteven Sotloff

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live