Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

1 August 2009
Vizualizari: 877
Comentează add

80 de tabere abuzive din Italia vor fi desfiinţate până la începutul anului 2010.

Peste 6000 de persoane vor fi evacuate din taberele neautorizate de la periferia Romei

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Elena Postelnicu

Doar 13 tabere cu un număr de aproximativ 6000 de rromi vor fi autorizate la Roma, iar alte 9 vor fi desfiinţate pentru început, terenurile urmând să fie restrucurate. Aceste iniţiative fac parte din noul plan cu privire la organizarea taberelor de nomazi de la periferia capitalei italiene, plan intitulat - "Proiectul Nomanzilor". Roma nu are structura necesară pentru a suporta un număr de 7000 de persoane în plus, atâţia câti sunt rromii din taberele din jurul oraşului.

Planul prevede totodată şi concentrarea celor care vor fi evacuaţi în două tabere de capacitate mare care vor fi construite în două oraşe aflate la aproximativ 80 de km de Roma, la Latina şi Aprilia. Potrivit ministrului italian de interne, Roberto Maroni, de anul trecut şi până în prezent, guvernul italian a alocat 19 milioane de euro numai la Roma pentru rezolvarea problemelor urgente create de rromi.

La restructurarea taberelor care vor rămâne în picioare lucrează deja nomazi aleşi din propriile aşezări şi angajaţi cu contract de muncă. Roberto Maroni a specificat faptul că proiectul va fi extins în Veneto şi Piemonte, până la inceputul anului 2010 urmând sa fie dărâmate 80 de tabere abuzive. Ministrul italian îndeamnă celelalte tări europene care se confruntă cu problema cetăţenilor de etnie rromă să ia exemplul Italiei.


Etichete tabere rromiitalia

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live