Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

1 Decembrie 2013
Vizualizari: 2407
Comentează add

Atracţia principală a constituit-o parada militară de amploare, organizată pentru al doilea an consecutiv la Bistriţa de Brigada 81 Mecanizată “General Grigore Bălan".

Peste 6.000 de bistriţeni, la festivităţile de 1 Decembrie Peste 6.000 de bistriţeni, la festivităţile de 1 Decembrie - Conține galerie foto

Peste şase mii de oameni la festivităţile ocazionate de Ziua Naţională.

Peste şase mii de oameni au participat duminică, la Bistriţa, la festivităţile ocazionate de Ziua Naţională a României.

Numărul mare al participanţilor a fost pus şi pe seama faptului că, în premieră, autorităţile au oferit fasole, cârnaţi şi vin, mâncarea fiind distribuită pe baza unor invitaţii primite de la Consiliul Judeţean.

Festivităţile de 1 Decembrie au început la ora 12.30 la statuia poetului Andrei Mureşanu unde s-a ţinut o slujbă religioasă ecumenică.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, şi-a exprimat ”bucuria că foarte mulţi români au arborat la poartă, în curte, în balcon sau la fereastră un tricolor în semn de preţuire şi mândrie pentru ţara noastră, a tuturor”.

“Admir truda şi eforturile cetăţenilor acestui judeţ, sunt alături de necazurile şi bucuriile lor. Respect contribuţia pe care au adus-o fiecare dintre ei pentru ca România să fie azi, aici unde este, un stat cu perspective de prosperitate pentru toţi cetăţenii săi”, a spus Emil Radu Moldovan.

Imediat după aceea, au fost depuse coroane din partea instituţiilor statului, a partidelor politice şi a fundaţiilor bistriţene.

A urmat apoi o paradă militară de amploare, organizată pentru al doilea an consecutiv la Bistriţa de Brigada 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”.

Oamenii au urmărit defilarea efectivelor şi tehnicii aparţinând MApN şi MAI


Foto: Cristiana Sabău.

După încheierea paradei, pe pietonalul Liviu Rebreanu a început spectacolul folcloric ”Noi suntem ai României” susţinut de Ansamblul Profesionist ”Dor Românesc” al Centrului Judeţean pentru Cultură.

Tot pe pietonal, Consiliul Judeţean a oferit, pe bază de invitaţii distribuite în zilele precedente sau contra cost (10 lei porţia), peste şase mii porţii de fasole cu cârnaţi şi pahare cu vin.

Pe durata desfăşurării manifestărilor, traficul auto a fost restricţionat în zona centrală a oraşului.

Festivităţile de Ziua Naţională a României vor continua duminică seara când militarii Brigăzii 81 Mecanizată se vor retrage cu torţe pe traseul Piaţa Petru Rareş – str. Dornei – str. Gheorghe Şincai – str. Gării – bulevardul Decebal – str. Andrei Mureşanu – str. Năsăudului – str. Avram Iancu.

În Piaţa Mihai Eminescu vor fi lansate 95 de lampioane, iar în Teatrul de vară este programat un concert extraordinar al Orchestrei Teatrului Liric ”Elena Teodorini” din Craiova.
 


Etichete Ziua Naţională 2013Ştiri nord-vest1 DecembrieZiua Naţională a RomânieiBistriţa-NăsăudsărbătoareZiua UniriiparadădefilareArmata RomânieiEmil Radu Moldovan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live