Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

25 Martie 2020
Vizualizari: 174
Comentează add

Peste 4200 de angajaţi din Vaslui au contractele de muncă suspendate

alina-darie-vaslui

   

Peste 4200 de angajaţi din tot judeţul Vaslui au, la această oră, contractele de muncă suspendate, potrivit datelor oficiale.
 
Dintre acestea, 641 au fost suspendate în ultimele cinci zile.
 
Asta înseamnă că în acest moment, aproximativ 7,4 la sută din forţa de muncă din judeţ este fără activitate, după cum aflăm din materialul corepondentei noastre Alina Darie.
 
Reporter: Faptul că oamenii de afaceri din județul Vaslui au fost nevoiţi să suspende activitatea a peste 4.200 de angajați i-a determinat pe reprezentanții Asociației Întreprinderilor Mici și Mijlocii să identifice soluții care ar putea ajuta firmele să treacă peste această perioadă dificilă provocată de epidemia de coronavirus. Ionel Constantin, șeful Camerei de Comerț și Industrie Vaslui:
Ionel Constantin: Nu cred că poate conveni cuiva. Avem 10.000 de oameni și nu au unde lucra. Acordarea unui șomaj tehnic, doi - amânarea la plata taxelor și impozitelor. Trei - credite cu dobândă zero.
 
Reporter: În ceea ce privește numărul mare de vasluieni reveniți acasă o dată cu declararea pandemiei de coronavirus, oamenii de afaceri cred că aceștia nu au venit cu resurse financiare, lucru care ar trebui luat în calcul de autorități. La nivelul județului Vaslui, în ultimele două săptămâni au fost suspendate peste 4.200 de contracte de muncă, ceea ce înseamnă acum că 7,4% din angajații vasluieni nu își mai desfășoară activitatea.
 
(PH)

Etichete Vasluicontracte de munca suspendatecoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live