Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Ianuarie 2021
Vizualizari: 124
Comentează add

Peste 830.000 de oameni s-au înscris în cea de-a doua etapă de vaccinare, dar regulile de programare de schimbă.

Peste 400.000 de români s-au vaccinat până acum împotriva COVID

radiojurnal

Sursa foto: prefectul Jud. Cluj, Mircea Abrudean.

Peste 400.000 de români s-au vaccinat până acum împotriva COVID, iar aproape 13.000 dintre aceștia au primit și cea de-a doua doză de ser. Nu s-au înregistrat reacții adverse grave.

Au fost raportate însă 1.124 de reacții comune și minore. Este vorba despre dureri la locul injectării, febră, astenie, urticarie sau dureri de cap, mușchi sau articulații. În cazul femeii de 73 de ani din Bacău, care a murit la câteva ore după ce a fost vaccinată, DSP a finalizat evaluarea și precizează că decesul nu a survenit din cauza vaccinului. Pentru că nu s-a stabilit o legătură cu vaccinarea, decesul a fost încadrat în categoria evenimentelor coincidente. Femeia suferea de mai multe boli cronice și nu a prezentat nicio reacție după vaccin, cât timp a fost monitorizată, se precizează într-un comunicat.

Peste 830.000 de oameni s-au înscris în cea de-a doua etapă de vaccinare, dar regulile de programare de schimbă. Astfel, 75% din rezervările zilnice vor fi destinate celor de peste 65 de ani și cu boli cronice și doar 25% - angajaților care asigură buna funcționare a statului.

Coordonatorul campaniei naționale de imunizare, Valeriu Gheorghiță, recomandă ca fiecare beneficiar să încerce să își găsească un loc la vaccinare în județul de domiciliu.

Valeriu Gheorghiță: Rămâne la libera alegere a persoanei respective. Ceea ce noi recomandăm este ca fiecare persoană în parte să respecte, cât se poate de bine, arondarea centrelor de vaccinare conform județului de domiciliu, pentru a păstra această distribuție și arondare populațională la fiecare centru de vaccinare. 

Premierul Florin Cîțu reafirmă că 10,4 milioane de români vor primi ambele doze până la sfârșitul lunii septembrie.


Etichete (ii)vaccinarestadiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live