Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Octombrie 2016
Vizualizari: 940
Comentează add

Ploile abundente din cursul nopţii trecute au făcut deja probleme în judeţul Constanţa, unde apa a acoperit zeci de străzi, case şi curţi.

Peste 30 de străzi inundate în Constanța din cauza ploilor abundente

radiojurnal

Arhivă foto: Ilie Pintea.

Vremea este tot mai răcoroasă, iar la munte începe să se instaleze iarna.

Un cod galben de ninsori şi viscol instituit de meteorologi pentru opt judeţe din sud-estul ţării este în vigoare până la ora 15:00.

Ploile abundente din cursul nopţii trecute au făcut deja probleme în judeţul Constanţa, unde apa a acoperit zeci de străzi, case şi curţi.

Pompierii militari au evacuat apa şi au salvat oamenii surprinşi de şuvoi, după cum transmite corespondenta RRA, Mona Constantinescu.

Străzile s-au transformat în adevărate râuri, iar apa a intrat în casele oamenilor.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-a activat gruparea operativă care împreună cu subofiţerii din dispecerat au direcţionat 50 de pompieri din teren care au intervenit cu 10 autospeciale şi două motopompe.

Şase persoane au fost scoase cu ajutorul pompierilor din autoturismele surprinse de apă, iar o persoană cu afecţiuni medicale a fost evacuată din casă şi transportată de un echipaj SMURD la spital.

33 de străzi au fost inundate în urma ploilor torenţiale iar echipajele de pompieri au acţionat cu motopompele din dotare pentru evacuarea apei din şapte case, 28 de curţi şi 7 beciuri.

În acest moment nu mai sunt înregistrate cazuri de gospodării inundate, însă la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Constanţa a fost activată gruparea operativă şi suplimentate echipajele care vor interveni dacă există solicitări.


Etichete iarnamuntemeteorologininsorianmploivreme receconstantainundatiiisu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live