Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Octombrie 2015
Vizualizari: 1131
Comentează add

Valoarea totală a veniturilor - care se estimează că vor fi încasate, până la sfârşitul anului, din taxa de drum - este aproximativ 250 de milioane de euro, potrivit CNADNR.

"Peste 300 mii de amenzi pentru lipsa rovinietei", de la începutul anului

radiojurnal

Foto: untrr.ro.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri a emis de la începutul anului peste 300 mii de amenzi pentru lipsa rovinietei.

Valoarea totală a veniturilor - care se estimează că vor fi încasate, până la sfârşitul anului, din taxa de drum - este aproximativ 250 de milioane de euro.

Pe drumurile naţionale sunt active peste 70 de camere video fixe şi alte 14 mobile, iar şoferii sunt sfătuiţi să nu iasă din localitate fără a deţine o rovinietă valabilă.

"Prin acest sistem pe care l-am implementat începând cu anul 2010, de emitere şi gestiune informatizată a rovinietelor, nu ne propunem sancţionarea şoferilor, ci ne propunem conştientizarea acestora pentru a-şi cumpărar tariful de utilizare a reţelei. În situaţia în care pleacă la drum să facă verificarea valabilităţii rovinietei.

"Reamintim, de asmenea, că pe siteul companiei, aceasta se poate face automat, prin introducerea numărului de maşină şi a seriei de şasiu", a spus Ionuţ Maşala, directorul general adjunct al Companiei de Drumuri.

De anul viitor, sistemul pentru verificarea taxei de drum va fi extins prin montarea camerelor video în toate punctele de trecere a frontierei.


Etichete CNADNRrovinietaamenzicamere videosoferiIonut Masala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live