Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Octombrie 2017
Vizualizari: 702
Comentează add

Peste 300 de deţinuţi au fost eliberaţi din închisori, după ce Ministerul Justiţiei a început să aplice, de ieri, legea privind recursul compensatoriu.

Peste 300 de deţinuţi eliberaţi din închisori

radiojurnal

Foto: Arhivă.  

Peste 300 de deţinuţi au fost eliberaţi din închisori, după ce Ministerul Justiţiei a început să aplice, de ieri, legea privind recursul compensatoriu, care acordă o reducere a pedepsei dacă detenţia s-a desfăşurat în condiţii necorespunzătoare.

Potrivit unui comunicat al Federaţieri Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, alţi peste o mie de detinuţi vor fi analizaţi, în perioada următoare, în comisiile de liberare condiţionată.

Sindicaliştii din penitenciare spun că sunt nemulţumiţi deoarece nu există un regulament de aplicare a legii, iar directorii şi specialiştii din penitenciare sunt puşi în situaţia de a-şi asuma riscul unor liberări eronate, pentru a evita detenţia ilegală.

Pe de altă parte, Ministerul Justiţiei organizează astăzi o dezbatere privind protecţia drepturilor deţinuţilor şi condiţiile de detenţie din România.

Evenimentul urmăreşte consolidarea dialogului instituţional şi conturarea unui cadru menit să asigure aplicabilitatea recentelor schimbări legislative.


Etichete deţinuţiînchisoriMinisterul Justiţieilegea privind recursul compensatoriu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live