Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

14 Decembrie 2019
Vizualizari: 808
Comentează add

Peste 160.000 de turiști şi pelerini, la Ierusalim, Nazaret și Betleem

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

 Betleem. Foto: wikipedia.org.

În Israel şi la Betleem, în Cisiordania, se fac pregătiri pentru sărbătoarea Crăciunului. Vor avea loc activități pastorale specifice perioadei, în care sunt așteptați pelerini din întreaga lume, inclusiv din România. Dragoș Ciocârlan relatează:
 
Reporter: Ministerul israelian al Turismului estimează că peste 160.000 de turiști străini şi pelerini vor vizita cu ocazia sărbătorii de Crăciun locurile sfinte de la Ierusalim, Nazaret și Betleem.
 
Pentru familiile de creștini din Ţara Sfântă e o atmosferă specială de bucurie, se simte că se apropie Crăciunul. În Israel, bradul împodobit este aprins în ajunul Crăciunului la Jaffa, Tel Aviv, Haifa și Ierusalim. Numărul locuitorilor creștini din Israel este în creștere.
 
La Betleem, în Cisiordania, locul tradițional al nașterii lui Iisus, s-a dezvoltat în ultimii ani o formă specială de turism cu grupuri de pelerini din lumea întreagă, care au oportunitatea de a fi găzduiți în pensiuni, de a face cumpărături în bazarele de Crăciun din piețele locale.
 
Orașul Betleem este în totalitate sub administrarea Autorității Palestiniene. Cea mai importantă comunitate de creștini nu mai este în orașul Betleem, se află la Beit Sahour, în apropiere. La Betleem se vizitează Biserica Nativității, unde s-au făcut renovări importante în ultimii ani.
 
În timpul lucrărilor au fost găsite și restaurate mozaicuri reprezentând sfinți și îngeri.
 
Recent, Vaticanul a trimis un fragment din lemn din ieslea care s-a aflat pe locul unde s-a născut Iisus. În piața de lângă Biserica Nașterii a fost instalat bradul de Crăciun.
 
Situația de securitate la Betleem s-a ameliorat în ultimii ani, dovadă numărul mare de vizitatori, a indicat Asociația Hotelieră din Betleem.
 
Turismul religios este o importantă sursă de venit pentru economia locală.

Etichete IsraelCraciunIerusalimNazaretBetleem

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live