Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

17 Februarie 2021
Vizualizari: 695
Comentează add

Minerii sunt nemulțumiți de faptul că salariile pentru aceast lună vor fi plătite cu întârziere.

Peste 100 de mineri de la mina Lupeni refuză să iesă din subteran

ilie-pintea

 Mineri. Foto: Arhivă/ Ilie Pintea.

Peste 100 de mineri de la exploatarea minieră Lupeni refuză să iesă din subteran, nemulțumiți de faptul că salariile pentru aceast lună vor fi plătite cu întârziere.
 
Este vorba de muncitori din schimburile unu și doi, care au rămas în subteran de la ora 13, respectiv ora 18, și există informații că și schimbul trei, care a intrat în abataje în această seară, va rămâne în mină.
 
Administratorul special de la Complexul Energetic Hunedoara, Cristian Roșu, a declarat că minerii nu vor să accepte plata întârziată a drepturilor salariale, deși azi dimineață, după un alt protest spontan care a avut loc la mina Livezeni, a fost semnat un protocol în acest sens cu sindicatele.
 
Minerii vor încasa plata în data de 26 februarie, în loc de 15, iar în următoarele trei luni cei peste 4000 de angajați vor fi plătiți de Ministerul Muncii, prin Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Hunedoara.
 
Cristian Roșu a mai precizat că s-a ajuns în această situație și pentru că, în ultima lună, Complexul Energetic Hunedoara a pierdut șapte din cele 12 milioane de lei care constituie fondul lunar de salarii, pentru că nu a mai primit contractul pentru serviciile de sistem și nici ajutorul de stat pentru exploatarea minieră Lonea.
 
Cu datorii de peste un miliard și jumătate de euro, Complexul Energetic Hunedoara se află în insolvență de 14 luni, iar în următoarea perioadă administrația intenționează să urgenteze darea în plată a mai multor active în contul datoriilor și separarea de Termocentrala Mintia, pentru a crea o nouă structură.
 
(RS)
 

Etichete mineriLivezeniblocati in subteransalariiprotest(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live