Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

29 Iunie 2018
Vizualizari: 1250
Comentează add

Prezenţa virusului pestei porcine africane a fost confirmată la un mare complex de creştere a porcilor din apropierea municipiului Tulcea.

Pestă porcină lângă Tulcea. 45.000 de animale ar putea fi sacrificate

irinel-calin-tulcea

Arhivă foto: Agerpres.

Prezenţa virusului pestei porcine africane a fost confirmată aseară la un mare complex de creştere a porcilor din apropierea municipiului Tulcea.

Toate cele 45.000 de animale ar putea fi sacrificate, două incineratoare de mare capacitate urmând să ajungă astăzi în zonă.

Stare de alertă, asta au decis autorităţile că se impune instituită în judeţul Tulcea după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ce a avut loc aseară târziu, la sediul prefecturii.

Chiar dacă se află de ieri sub cod portocaliu de inundaţii, nu condiţiile meteo au determinat luarea acestei decizii, ci confirmarea unui focar de pestă porcină africană la cel mai mare complex de creştere a porcilor din judeţul Tulcea.

Autorităţile tulcene au decis noaptea trecută instituirea unor filtre ale Poliţiei şi Direcţiei Sanitar-Veterinare la toate ieşirile din judeţul Tulcea.

De la începutul lunii iunie au fost confirmate peste 100 de focare de pestă porcină africană în gospodării individuale din localităţile judeţului Tulcea, în special în cele din Delta Dunării.

Pesta porcină africană este o boală cu mortalitate sută la sută la specia porc, dar care, din fericire, nu se transmite la om.


Etichete Prezenţa virusului pestei porcine africaneconfirmată la un mare complex de creştere a porcilorTulcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live