Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iulie 2019
Vizualizari: 388
Comentează add

La nivel naţional au fost stinse mai mult de 1.200 de focare, de la apariţia bolii în iulie 2017, şi au fost despăgubiţi 8.774 de proprietari.

Pestă porcină africană în 77 de localităţi din 18 judeţe

radiojurnal

 

Centrul  Local de Combatere a Bolilor din Judeţul Dâmboviţa s-a întrunit ieri pentru a adopta măsurile specifice prezenţei în zonă a pestei porcine africane, după confirmarea bolii în localităţile Niculeşti, Răzvad şi Lunguleţu.

Şi în judeţul Olt au fost raportate trei cazuri în gospodării din comuna Cilieni, notează Agerpres.

Pe de altă parte, cinci comune din judeţul Teleorman, în care a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane, vor primi ajutoare financiare de la Consiliul Judeţean, în valoare totală de peste 100.000 de lei, fonduri destinate aplicării planului suplimentar de măsuri pentru combaterea bolii.

Potrivit ANSVSA, pesta porcină africană evoluează în 77 de localităţi din 18 judeţe. Autorităţile veterinare au menţionat că, până în prezent, au fost eliminaţi peste 369.000 de porci afectaţi de boală.

La nivel naţional au fost stinse mai mult de 1.200 de focare, de la apariţia bolii în iulie 2017, şi au fost despăgubiţi 8.774 de proprietari. Valoarea totală a plăţilor este de aproximativ 252 de milioane de lei.


Etichete pestă porcină africanăfocareapariţia bolii în iulie 2017despăgubiri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live