Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

9 Iulie 2013
Vizualizari: 990
Comentează add

Ministrul român de externe a declarat în cursul întâlnirii pe care a avut-o cu omologul său rus că există perspective pentru adâncirea în continuare a dialogului bilateral.

"Perspective bune" pentru îmbunătăţirea dialogului ruso-român

alexandru-beleavski-moscova

Miniştrii de externe din România şi Rusia. Foto MAE.

Rusia şi România au semnat astăzi trei acorduri la Moscova cu prilejul vizitei ministrului de externe Titus Corlăţean.

Primul este un acord de colaborare interguvernamentală în domeniul culturii, ştiinţei, mass-media, educaţiei şi turismului.

Celelalte două sunt acordurin pentru înfiinţarea Institutului Cultural Român la Moscova şi a Centrului Cultural Rus la Bucureşti.

Primul în ultimii patru ani şi jumătate, contact bilateral direct între şefii diplomaţiilor română şi rusă, a conformat dorinţa ambelor părţi de a relansa relaţiile bilaterale.

După cum a declarat ministrul român de externe, Titus Corlăţean, al conferinţa de presă comună, cu omolgul său rus Serghei Lavrov, convorbirile au permis o evaluare de ansamblu a relaţiilor româno-ruse ca şi a agenderi regionale internaţionale şi de securitate.

"Eu şi colegul meu, Serghei Lavrov, am fost de acord că potenţialul de cooperare la nivelul dialogului româno-rus nu a fost valorificat în totalitate, existând perspective pozitive, perspective bune pentru impulsionarea acestuia", a spua Titus Corlăţean.

Potrivit şefului diplomaţiei ruse, convorbirile au fost constructive, substanţiale şi foarte utile, confirmând existenţa unor posibilităţi favorabile pentru adâncirea în continuare a dialogului bilateral.

"De ambele părţi a fost confirmată disponibilitatea pentru ameliorarea atmosferei generale a relaţiilor ruso-române, formarea unei agende pozitive, depăşirea anumitor dificultăţi care s-au observat în relaţiile noastre în ultimii ani.

"Privim România ca pe un partener important în Europade Sud-Est, suntem interesaţi în dezvoltarea stabilă, predictibilă a relaţiilor noastre bilaterale, în dezvoltarea prmanentă a cooperării reciproc avantajoase şi valorificarea la maximum a potenţialului acestuia", a declarat Serghei Lavrov.


Etichete RomâniaRusiaacorduriTitus CorlăţeanSerghei Lavrov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live