Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

6 Februarie 2013
Vizualizari: 1998
Comentează add

Protestul angajaţilor din mentenanţă survine după ce 30 de mecanici au rămas fără licenţa care le permitea să efectueze operaţiuni de reparaţii asupra componentelor aeronavelor.

Personalul tehnic al Tarom protestează la Otopeni

ioana-dogaru

Foto: arhivă Agerpres..

Aproximativ 200 de angajaţi ai companiei Tarom protestează la sediul companiei, salariaţii operatorului aerian fiind nemulţumiţi de intenţia autorităţilor de a privatiza compania.

Protestul angajaţilor din mentenanţă survine după ce 30 de mecanici au rămas fără licenţa care le permitea să efectueze operaţiuni de reparaţii asupra componentelor aeronavelor, a declarat secretarul general al Sindicatului Naţional Tehnic Tarom, Aurel Curdov, citat de Agerpres.

El susţine că peste 100 de mecanici ai companiei sunt în pericol să-şi piardă locurile de muncă.

"La nivelul personalului tehnic Tarom există trei tipuri de licenţe, pentru reparaţii la componente, la aeronave şi pentru supervizarea mentenanţei.

"30 de angajaţi din prima categorie au rămas deja fără licenţă iar informaţiile sunt că Tarom intenţionează să păstreze doar licenţele de supervizare, ceea ce ar afecta peste 100 de angajaţi cu salarii între 15 şi 40 de milioane de lei vechi, care ar rămâne pe drumuri, a afirmat Aurel Curdov.

Zborurile companiei Tarom funcţionează conform programului.

Privatizarea Tarom a fost anunţată săptămâna trecută de ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii misiunii FMI la Bucureşti.

Un pachet de 20% din acţiunile companiei ar urma să fie preluate de un investitor străin, termenul stabilit cu reprezentanţii delegaţiei FMI pentru finalizarea privatizării fiind de şase luni începând cu luna februarie.


Etichete TAROMprotestsindicatFMIRelu Fenechiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live