Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

28 Octombrie 2019
Vizualizari: 411
Comentează add

Liderul PNL continuă negocierile cu partidele pentru a obţine susţinerea necesară, de 233 de voturi.

Persoanele propuse pentru funcţiile de miniştri vor fi audiate două zile

catalin-purcaru

 Premierul desemnat, Ludovic Orban.          Foto Agerpres.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis ca audierile candidaţilor propuşi de premierul desemnat Ludovic Orban pentru funcţia de ministru să aibă loc mâine şi poimâine, iar votul de învestire a noului cabinet lunea viitoare.

Între timp, liderul PNL continuă negocierile cu partidele pentru a obţine susţinerea necesară, de 233 de voturi.

Premierul desemnat se întâlnește azi cu reprezentanții USR, pentru semnarea unui acord în baza principiilor convenite la negocierile de săptămâna trecută. Prioritățile USR vizează abrogarea legii recursului compensatoriu, adoptarea inițiativei "Fără penali în funcții publice" și revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

USR dorește ca în propunerile de acord să fie foarte clar specificat că alegerile anticipate trebuie să rămână un obiectiv de îndeplinit în termen scurt, după alegerile prezidențiale.

Ludovic Orban a semnat un acord cu PMP prin care s-au agreat solicitările privind relansarea relației cu Republica Moldova, proiectele de infrastructură și eliminarea pensiilor speciale, mai puțin cele acordate militarilor. Ludovic Orban a primit asigurări că toți parlamentarii PMP vor vota cabinetul propus.

A urmat întâlnirea cu Grupul minorităților naționale, care a anunțat deja că votează necondiționat Cabinetul Orban. Tot azi, premierul desemnat se întâlnește cu reprezentanții UDMR, iar seria discuțiilor de astăzi se încheie cu Alianța Liberalilor și Democraților.


Etichete Ludovic Orbanguvernaudieriminiştri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live