Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bucuresti FM

13 Iunie 2016
Vizualizari: 1206
Comentează add

Primarul ales al capitalei, Gabriela Firea, a anunțat astăzi că transportul public va deveni gratuit, aşa cum a anunţat, dar în etape.

"Persoanele care incomodează călătorii" vor fi date jos din autobuzele RATB

bucuresti-fm

Autobuz RATB. Foto: Ionut Iamandi.

Primarul ales al capitalei, Gabriela Firea, a anunțat astăzi că transportul public va deveni gratuit în etape.

Ea a declarat că, mai întâi, trebuie reparate și modernizate toate cele 1.000 de autobuze ale RATB şi trebuie instituite culoarele unice pentru mijloacele de transport în comun, taximetre și autospecialele de urgență – salvare, pompieri, poliție.

Gabriela Firea a anunţat recent, la scurt timp după alegeri, că specialiştii PSD au stabilit că bugetul capitalei suportă trecerea la un transport public gratuit.

Gabriela Firea a atras atenţia acum că mijloacele de transport "trebuie să fie curate și sigure".

Siguranța călătorilor va fi garantată prin introducerea "controlorilor de trafic", a spus ea, care vor elimina din mijloacele de transport în comun persoanele violente sau care ar incomoda călătorii ori ar dori să le faca rău acestora, a mai explicat primarul capitalei.

"Numai după îmbunătățirea standardelor serviciului de transport public, se poate trece la prima faza de instituire a gratuităților", declara Gabriela Firea.

Astfel, RATB ar putea oferi gratuitate, în afara orelor de vârf, în cadrul unui program pilot. Într-o etapă ulterioara, se va trece la generalizarea gratuității, a explicat Gabriela Firea.

Cu privire la resursele financiare necesare pentru oferirea de gratuități, primarul capitalei a declarat că bugetul RATB este constituit, în proporție de 70% pe baza subvenției de la municipalitate.


Etichete RATBGabriela Fireatransport public gratuit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live