Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Klimowicz

5 Decembrie 2016
Vizualizari: 869
Comentează add

Alertă de gripă aviară în judeţul Constanţa şi apel al inspectorilor sanitar-veterinari în Bihor

Pericol de gripă aviară în România

gabriel-klimowicz

Inspectorii sanitari-veterinari au lansat din nou un apel cãtre populaţie sã respecte mãsurile necesare pentru împiedicarea rãspândirii virusului gripei aviare. Ei au gãsit un cormoran infectat în judeţul Constanţa, la 300 de metri de locul în care, sãptãmâna trecutã, a fost identificatã o lebãdã contaminatã.

Inspectorii considerã cã locul respectiv ar fi un focar secundar de gripã aviarã, transmite reporterul RRA Florentina Varga. Autoritãţile le recomandã oamenilor sã nu lase pãsãrile care trãiesc în apropierea apelor sã intre în contact cu cele sãlbatice şi sã informeze medicii veterinari despre orice caz de îmbolnãvire.

Tot luni pe raza judeţului Bihor a fost instituitã stare de alertã din cauza focarelor de gripã aviarã diagnosticate în Ungaria. Autorităţile au dispus mãsuri sanitar-veterinare de supraveghere.

Focarul a fost descoperit la o exploataţie de raţe din judeţul Bekes, Ungaria. Direcţia Sanitar-Veterinarã Bihor a delimitat zona de protecţie, care cuprinde un mic teritoriu din regiunea de graniţã, şi zona de supraveghere, care se întinde pe 10 kilometri în jurul focarului.


Etichete Gripă AviarăalertăBihorConstanţaapelDirecţia sanitar - veterinară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live