Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

29 Decembrie 2016
Vizualizari: 1168
Comentează add

Gripa aviarã a fost confirmatã azi la o gospodãrie a unui localnic din comuna Pardina, din Delta Dunãrii

Pericol de epidemie de gripă aviară în judeţul Tulcea

irinel-calin-tulcea

   

Gripa aviarã a fost confirmatã azi la o gospodãrie a unui localnic din comuna Pardina, din Delta Dunãrii, dupã ce probele trimise în aceastã dimineaţã la laboratorul de la Tulcea au ieşit pozitive, a anunţat şeful Direcţiei Judeţene Sanitar Veterinare, Miticã Tuchilã. 

"Medicul veterinar de liberã practicã a fost înştiinţat de cãtre un crescãtor privat cã i-au murit câteva pãsãri din curte. Drept urmare, medicul a trimis cãtre laboratorul sanitar-veterinar judeţean douã pãsãri.

În urma rezultatelor de laborator, s-a emis un buletin de analizã cu probe pozitive pentru gripã aviarã sau influenţã aviarã", a spus Mitică Tuchilă. Conferm datelor transmise de corespondentul RRA Irinel Călin, la nivelul instituţiei prefectului a fost convocat de urgenţã Comitetul de Combatere a Bolilor şi a fost aprobat un plan de mãsuri.

Marian Avram, doctor, şeful serviciului Sãnãtate Animalã:

"Direcţia Sanitar-Veterinarã a notificat Autoritatea Naţionalã Sanitar-Veterinarã. Se face anchetã epidemiologicã în exploataţie. Au fost transmise probele cãtre IDSA, în cursul dimineţii. Pe teren avem medici veterinari şi asistenţi şi vor izola exploataţia, vor face dezinfecţia şi vor face la faţa locului o catagrafie, adicã un recensãmânt al efectivelor."

În cursul acestei dimineţi, au mai fost semnalate de cãtre pescari, pe lacul Fortuna, din Delta Dunãrii, mortalitãţi şi la lebede, iar o echipã mixtã a rezervaţiei bioseferei şi a Direcţiei Sanitar-Veterinare s-a deplasat la faţa locului pentru a preleva noi probe.


Etichete gripă aviarăDelta Dunăriilocalitatea PardinaDirecţia Sanitar Veterinară Tulcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live