Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 26-a: F.C. Botoşani – CSM Poli Iaşi Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

4 Iulie 2012
Vizualizari: 1186
Comentează add

Justiţia vrea să afle dacă sute de mii de euro provenind din conturile miliardarei Lilianne Bettencourt, proprietara Grupului L'Oreal, ar fi servit la finanţarea campaniei electorale din 2007 a lui Nicolas Sarkozy.

Percheziţii la domiciliul fostului preşedinte francez

roxana-vasile-paris

Clădirea în care se află biroul lui Nicolas Sarkozy. Foto: Reuters.

Domiciliul şi biroul fostului preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, care nu se mai bucură de imunitate prezidenţială, au fost percheziţionate marţi, în cadrul unei anchete privind o presupusă finanţare ilegală a campaniei sale electorale din anul 2007.

Percheziţiile au avut loc în contextul în care justiţia vrea să afle dacă sute de mii de euro provenind din conturile miliardarei Lilianne Bettencourt, proprietara Grupului L'Oreal, ar fi servit la finanţarea campaniei electorale din 2007 a lui Nicolas Sarkozy.

Până acum, în acest dosar au fost inculpate 11 persoane, între care şi Eric Veurt, fost ministru al muncii în perioada mandatului lui Nicolas Sarkozy, bănuit de conflict de interese şi finanţare ilegală a unei campanii electorale.

Numele lui Nicolas Sarkozy nu este citat doar în dosarul Bettencourt.

Există speculaţii privitoare şi la o finanţare a campaniei sale electorale din 2007 de către fostul dictator libian Muammar Gaddafi.

Totodată, numele său apare într-o afacere de finanţare ilegală a campaniei prezidenţiale din 1995 a lui Edouard Balladur, prin intermediul unor presupuse retrocomisioane vărsate în cadrul unor contracte cu armament.


Etichete FranţaNicolas Sarkozyfinanţarecampanie electoralăMuammar Gaddafi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live