Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iulie 2020
Vizualizari: 389
Comentează add

Un amplu dosar de fraude informatice și spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la peste 1 milion și jumătate de euro, este anchetat în România și în Italia.

Percheziții în România și Italia într-un dosar de fraude informatice

radiojurnal

ARHIVĂ FOTO: Agerpres.

Un amplu dosar de fraude informatice și spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la peste 1 milion și jumătate de euro, este anchetat în România și în Italia.

Procurorii DIICOT din București, Vâlcea și Bistrița-Năsăud au făcut cinci percheziții în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile italiene, care au făcut pe teritoriul național 12 percheziții în urma cărora opt persoane au fost arestate preventiv.

Potrivit unui comunicat de presă, se bănuiește că, între iunie 2018 și aprilie 2019, 13 persoane au constituit un grup infracțional organizat pe raza orașului italian Genova.

Au deschis conturi bancare pe numele unor persoane nevoiașe, care, în schimbul unor sume de bani, au pus la dispoziție respectivele conturi prin care se transferau bani proveniți din fraude online.

La percheziții au fost ridicate sume de peste 42.000 de lei și 8.000 de euro; de asemenea, 50 de grame de aur, 32 de telefoane mobile, o colecție numismatică, mai multe documente și echipamente IT.

Au fost puse în aplicare patru mandate europene de arestare și sechestru pe bani, două autoturisme și două imobile.


Etichete diicotfraude informaticeromaniaitalia(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live