Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Iulie 2020
Vizualizari: 224
Comentează add

Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, luni, 49 de percheziţii în două dosare de evaziune fiscală.

Percheziţii în două dosare de evaziune fiscală

florin-lepadatu

Foto: Poliția Română

Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, luni dimineaţa, 49 de percheziţii în două dosare de evaziune fiscală, fiecare cu un prejudiciu adus bugetului de câte 3 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, prima acţiune se desfăşoară într-un mare centru comercial din judeţul Ilfov şi vizează tranzacţii de mărfuri din China şi Turcia în spaţiul intracomunitar, fără plata TVA.

Poliţiştii spun că, în perioada 2019 - 2020, mai multe persoane au pus în aplicare un mecanism evazionist, în scopul obţinerii de avantaje de natură fiscală (TVA şi impozit pe profit datorate statului), prin comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, în cadrul activităţii de "import-cargo" derulată prin intermediul a 7 societăţi comerciale.

Activitatea infracţională a constat în derularea unui circuit de tranzacţii comerciale fictive cu articole de îmbrăcăminte, textile, încălţăminte, jucării şi articole de uz casnic, de provenienţă din import (Turcia şi China), la comanda unor clienţi/beneficiari reali din România, relatează Agerpres.


Etichete poliţiesas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live