Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

București FM

14 Mai 2021
Vizualizari: 311
Comentează add

Percheziții în București și în patru județe

bucuresti-fm

Foto: Arhivă.

Poliţişti de la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din IGPR au efectuat, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, nouă percheziţii în patru judeţe şi în Bucureşti, la societăţi comerciale de tip sex shop care ar comercializa produse ce conţin substanţe toxice.


În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de produse sau substanţe toxice, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).


„Din cercetări a rezultat faptul că produsele ar fi comercializate în magazine tip sex shop sau prin intermediul internetului, fiind etichetate ca produse de uz casnic, cum ar fi ‘odorizante de cameră’. Întrucât conţin substanţe toxice periculoase, este interzis ca aceste produse să fie vândute pentru consum uman”, arată sursa citată.


După percheziţii, zece persoane vor fi conduse la audieri.


Nitritul izopropilic este clasificat toxic în caz de înghiţire şi în contact cu pielea şi mortal în caz de inhalare, fiind etichetat cu pictograma de „Pericol – craniu cu două oase încrucişate”.
Astfel de produse sunt folosite ca agenţi afrodisiaci, inhalate direct din sticle mici, deşi utilizarea implică riscuri semnificative.


„Efectele sunt scurte, intense (senzaţie de relaxare intensă, ameţeli, euforie şi intoxicare). Sunt vasodilatatoare, ceea ce înseamnă că dilată vasele de sânge. Ca urmare, tensiunea arterială scade rapid, uneori rezultând o pierdere scurtă a stării de conştienţă şi a forţei musculare, cunoscută sub numele de sincopă. În acelaşi timp, inima accelerează, chiar dacă persoana care foloseşte produsele este relaxată (tahicardie)”, precizează IGPR.


Etichete pechezitibucuresti(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live