Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

9 Decembrie 2019
Vizualizari: 613
Comentează add

Percheziţii DNA la PSD Arad

ioan-suciu

Foto: Ioan Suciu

Sunt percheziții la această oră la sediul PSD din Arad de unde o persoană a fost luată de procurori. Urmărește ce se întâmplă acolo corespondentul nostru Ioan Suciu. Este acum în direct la radiojurnal. Bună dimineața.

Reporter: Bună dimineaţa. Şeful Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara, Cristian Ispravnic, care este şi consilier local şi membru PSD, a fost ridicat cu puțin timp în urmă de către ofițeri DNA de la sediul PSD din Arad. Acesta a declarat că nu are cunoștință despre ce este acuzat şi de ce este dus la DNA Timișoara. Sediul PSD Arad este închis la această oră, iar în incintă se pare că încă au loc percheziții. Din informațiile existente, investigațiile au început în urmă cu mai multe luni de zile pornind de la o informaţie potrivit căreia sunt percepute în mod ilegal sume de 5 până la 100 de euro la cântarul de pe sensul de ieșire din țară prin punctul de control şi trecere a frontierei Nădlac 2 pentru toate autocamioanele care ies din țară.

Realizator: Mulţuumesc, Ioan Suciu. Şi mergem şi la Timişoara unde la sediul local al DNA este audiat un deputat PSD care ar avea legătură cu cazul. El a fost chemat de la Arad în această dimineață pentru a da detalii într-un dosar în care ancheta procurorilor a început cu mai multe luni în urmă. Tot în acest caz au avut loc percheziţii și la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara. Este în direct acum și corespondența noastră Alina Bujancă. Bună dimineaţa, Alina. Ce ai reușit să afli până acum?
Reporter:  Bună dimineață, deputatul PSD Arad Florin Tripa a venit aici, la sediul DNA Timișoara însoţit de avocatul său, declarând că nu știe pentru ce a fost chemat la audieri. Acesta a spus că în această dimineață la ora 6:00 s-a trezit cu autorităţile la uşă pentru percheziţii. DNA a descins astăzi la cinci adrese din Timiş şi Arad într-un dosar de luare și dare de mită și trafic de influență. La sediul PSD Arad, la Regionala de Drumuri și Poduri Timișoara, la o altă instituție publică şi la locuinţele a doi parlamentari din Arad. Cei vizaţi de ancheta DNA sunt deputații PSD Arad Sorin Tripa şi Dorel Căprar. Ancheta a fost declanşată în urmă cu nouă luni, existând suspiciuni că la Vama Nădlac 2 funcționarii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara primeau mită până la 100 de euro pentru a modifica în acte greutatea camioanelor de marfă care erau cântărite la trecerea graniței dintre România spre Ungaria.

Anchetatorii au stabilit că politicienii interveneau ca anumite TIR-uri să nu fie cântărite, iar banii colectaţi erau împărţiţi inclusiv cu şefii Regionalei de Drumuri și Poduri Timișoara. Într-un comunicat al DNA emis cu puțin timp în urmă se arată că cercetările vizează infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2016 - 2019.

   
 


Etichete PSDPSD AradperchezitiiDNAvamaNadlac

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live