Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Noiembrie 2020
Vizualizari: 163
Comentează add

Bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ un milion de euro, confiscate.

Percheziţii... cu "surprize"

florin-lepadatu

 Foto: Arhivă.

Procurorii de la Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat în urma celor 67 de percheziţii efectuate, joi, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ un milion de euro,  au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Potrivit acestora, banii şi bunurile respective au fost indisponibilizaţi în cele trei dosare instrumentate de DNA în care sunt investigate infracţiuni de corupţie şi spălare de bani şi de constituire a unui grup infracţional organizat, presupus a fi săvârşite în perioada 2018 - 2020.

De asemenea, au fost ridicate mai multe înscrisuri considerate a fi importante în derularea cercetărilor.

La finalul percheziţiilor, procurorii au dispus ridicarea pentru a fi duşi la audieri a cel puţin zece funcţionari publici din instituţiile vizate de anchetă.

Ancheta vizează lucrători de la Direcţia Judeţeană Anticorupţie Suceava, ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduceri şi Înmatriculări Vehicule Suceava, precum şi angajaţi ai filialelor Registrului Auto Român din judeţele Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ, Bacău şi Suceava.

Dosarele ar fi fost constituite în urma mai multor sesizări, plângerile fiind conexate, competenţa de lucru rămânând la DNA Suceava.

"În cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 67 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, din care nouă sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", se menţionează într-un comunicat al DNA.


Etichete percheziţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live