Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

5 Decembrie 2017
Vizualizari: 596
Comentează add

Autorităţile ruse spun că au răspuns la considerarea de către autorităţile americane a mediilor de presă "Russia Today" şi "Sputnik" drept mijloace de propagandă ale Kremlinului

Pentru Rusia, Vocea Americii şi Europa Liberă sunt "agenţi străini"

alexandru-beleavski-moscova

Palatul Kremlin, sediul președinţiei Federaţiei Ruse foto: arhivă

Ministerul Justiţiei din Rusia a declarat astăzi drept agenţi străini nouă instituţii americane de presă, printre care Vocea Americii şi Radio Europa Liberă, finanţate de Congresul SUA.

Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului, intenţionează să le interzică mâine accesul la lucrări, iar autorităţile ruse spun că măsurile sunt similare celor adoptate deja de americani.  

Corespondentul RRA la Moscova, Alexandru Beleavschi, relatează că este prima aplicare în practică a legii promulgate pe 25 noiembrie de preşedintele Putin. Singurul criteriu de aplicare este finanţarea din străinătate, astfel încât sub incidenţa legii intră toate mediile străine.

Mediile declarate agenţi străini vor fi înregistrate într-un registru al Ministerului rus al Justiţiei, obligate să afişeze această denumire pe produsele lor mediatice şi vor fi supuse unor controale financiare şi administrative mult mai severe şi mult mai dese.

Autorităţile ruse declară că aceste măsuri sunt răspunsul în oglindă la cele luate de autorităţile americane împotriva mediilor ruse de stat RT şi SPUTNIK considerate în Occident organe de propagandă ale Kremlinului.

Moscova afirmă de asemenea că legea se va aplica numai împotriva mediilor din ţările care impun restricţii mediilor ruse şi, totodată, că mediile declarate agenţi străini vor putea lucra în continuare în Rusia inclusiv la alegeri.

Preşedintele Radio Europa Liberă-Libertatea, Tom Kent, a declarat cu puţin timp în urmă că măsurile autorităţilor de la Moscova pot restricţiona şi mai mult activitatea în Rusia a celor două organizaţii media, subliniind, totodată, că acestea vor continua să ofere auditoriului rusofon informaţii exacte şi obiective.


Etichete Vocea AmericiiEuropa LiberăSputnikRussia TodayMoscovaKremlin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live