Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

1 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1992
Comentează add

Pentru românii din madrid, Radio România reprezintă în mod fundamental legătura cu ţara.

Pentru românii din Spania, Radio România reprezintă legătura cu ţara

annamaria-damian

Radioul Public menţine legătura şi cu românii de peste hotare. În felul acesta, cei plecaţi din ţară, din varii motove, află ce întâmplă în România, dar şi noi aflăm zi de zi informaţii despre reuşitele sau problemele celor are trăiesc în afara graniţelor.

Este şi cazul românilor plecaţi în Spania, pentru care Radio România reprezintă legătura cu ţara, aşa ne spune coresponentul nostru, Annamaria Damian.

Reporter:  Pentru românii din madrid, Radio România reprezintă în mod fundamental legătura cu ţara. Este şi cazul Silviei Marcu, cercetător la Institutul Spaniol de Economie, Geografie şi şi Demografie, expert în migraţie. La Galaţi, părinţii ei ascultă Radio România Actualităţi.

Silvia Marcu: Fără îndoială, radio este pentru mine şi pentru familia mea ca un fir de aur care mă leagă de părinţii mei. Menţine legătura între oameni, radioul. Reuşeşte să transmită realitatea României şi a situaţiei din Spania. Ne simţim mai apropiaţi de casă, mai liniştiţi şi mai există şi atenţia deosebită pe care o are Radio România Actualităţi pentru românii de pretutindeni, care integrează mai mult de un milion de migranţi români în Spania. La aniversare, La mulţi ani rodnici!

Reporter:  De la Barcelona, Sebastian Hulub, iniţiatorul Centrului Cultural RoBarna şi al Librăriei româneşti Punct, crede că Radio România Actualităţi are nevoie de o prezenţă mai bună online.

Sebastian Hulub: Este clar că Radio România Actualităţi se ascultă în ţară. În schimb, de partea asta, singura variantă prin care noi putem asculta Radio România Actualităţi este online. La mulţi ani, România Actualităţi şi multe felicitări oamenilor care lucrează acolo şi care se străduiesc şi în vremurile astea ciudăţele să îşi facă meseria, să facă un jurnalism adevărat şi să nu tindă spre senzaţionalul ieftin!


Etichete românii din Spaniaziua radiouluiRadio Românialegătura cu ţara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live