Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Decembrie 2015
Vizualizari: 856
Comentează add

Protestarii au depus şi un memoriu, purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Suciu a precizat pentru RRA, că acesta va fi analizat de către executiv.

Pensionarii militari, întâlnire cu o comisie la Casa de Pensii

radiojurnal

Protest al pensionarilor militari. Foto: Arhivă.

Aproape 500 de persoane, membri ai societăţii civile şi ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, protestează la această oră în faţa guvernului.

Ei sunt nemulţumiţi, printre altele de faptul că vor obţine pensii după o altă bază de calcul, după ce executivul a aprobat o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Preşedintele sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, i-a precizat reporterului Cătălin Trandafir ce alte revendicări au protestatarii. 

"Solicităm guvernului să ia aminte şi să rezolve până la jumătatea lunii ianuarie câteva probleme: Legea salarizării unice să nu o mai amâne sine die, să o trimită rapid în parlament la 1 februarie, cea de-a 13 pensie pentru pensionarii amărâţi care trebuia dată în decembrie să fie dată în ianuarie, salariul minim să fie 1.200 de lei, dar începând din luna ianuarie să se clarifice situaţia revoluţionarilor", a spus Mircea Dogaru. 

Protestarii au depus şi un memoriu, purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Suciu a precizat pentru Radio România Actualităţi, că acesta va fi analizat de către executiv, însă ei sunt aşteptaţi şi de o comisie la Casa de Pensii.

Potrivit lui Dan Suciu, pensionarii militari nu pierd bani, însă pensiile nu cresc cu suma pe care aceştia au dorit-o, transmite redactorul Petruţa Obrejan.


Etichete Pensionarii militari,întâlnire cu o comisie la Casa de PensiiMircea dogarulegea salarizarii unicedan suciuguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live