Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SMART BOX Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

3 Februarie 2010
Vizualizari: 1521
Comentează add

Actriţa din Spania este nominalizată pentru a treia oară în carieră la Oscar.

Penelope Cruz, din nou în cursă pentru Oscar

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Penelope Cruz.

Dacă spaniolii au o listă a mândriei, alcătuită din “bunuri” naţionale, patrimoniu naţional viu, aş zice, în afară de sterotipurile corridă şi flamenco (plus paella, tortilla de patata şi sangria), demult trecute în planul abordării reducţioniste, pe lista asta ar trebui trecută şi Penelope Cruz.

După ce anul trecut a câştigat Oscarul pentru cel mai bun rol secundar, pentru “'Vicky Cristina Barcelona”, Penelope Cruz  (35 de ani) merge la Oscar pentru rolul său muzical din “Nine”, unde îşi pune în valoare calităţile de artistă completă.

Este a treia nominalizare şi spaniolii privesc această performanţă cu măsură. Adică nu se dau peste cap de bucurie, dar nici un se uită chiorâş, aşa cum se uitau acum câţiva ani. În Spania, Penelope Cruz nu s-a bucurat de foarte multe aprecieri până mai anul trecut, când a venit acasă cu statueta aurită.

Disciplinată şi foarte bună dansatoare (voia să devină balerină), Penelope este acum implicată total în cariera sa cinematografică, marcată fără îndoială de figura lui Pedro Almodovar, sub bagheta căruia a făcut roluri memorabile în “Los abrazos rotos” sau “Volver”, dar şi în relaţia cu Javier Bardem, alt spaniol distins cu Oscar”, în urma cu doi ani, pentru “No country for old men”.

Deşi există suficiente motive pentru ca Penelope Cruz să nu câştige Oscarul anul acesta, nominalizarea este în sine o reuşită, pentru că distribuţia lui “Nine” este uriaşă: Sofia Loren, Nicole Kidman, Judy Dench, pentru a menţiona doar câteva nume!

Într-un comunicat de miercuri, Penelope se declară surprinsă de nominalizare, dar fericită, pentru că a avut ocazia să lucreze împreună cu Rob Marshall, regizorul peliculei "Nine", şi cu mari actori. Mai spune că pe tot parcursul fimărilor a fost motivată şi a lucrat cu mare bucurie.

Motivele pentru care Penelope Cruz ar putea pierde Oscarul anul acesta sunt mai multe, dar două sunt mai importante: a primit anul trecut acelaşi premiu şi favorita declarată în cursa din 2010 este Mo'Nique, din “Precious”.

Evident, ceremonia din 7 martie poate să aducă şi mari surprize! Ceea ce e sigur e că spaniolii vor sta cu ochii lipiţi de ecrane pentru a vedea dacă au ţinut pumnii cui trebuie.


Etichete Penelope CruzOscarfilmactriţăSpania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live