Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

7 Decembrie 2019
Vizualizari: 1183
Comentează add

Oraşul italian Bari, din sudul Italiei, unde se află moaştele Sfântului Nicolae, a devenit în aceste zile loc de pelerinaj.

Pelerini români la moaştele Sfântului Nicolae, în oraşul italian Bari

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Mormântul Sfântului Nicolae aflat în biserica cu același hram din Bari, Italia. Sursa: By I, LooiNL, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2506664

Oraşul italian Bari, din sudul Italiei, unde se află moaştele Sfântului Nicolae, a devenit în aceste zile loc de pelerinaj.

Printre cei ce au venit să se roage sunt şi români care trăiesc în Peninsulă, dar şi credincioşi ortodocşi sosiţi din ţară. Corespondenta noastră, Elena Postelnicu, a fost acolo şi a stat de vorbă cu pelerinii români.

-: Sunt emoţii. E o bucurie foarte mare că este un sfânt care ne aparține. Noi plecăm din România cu tot cu Biserică. Românii fără Biserică nu se pot indentifica ca națiune.
Reporter: A meritat acest efort, că aţi venit pentru câteva ore aici, la Bari?
-: Este ceva care nu se poate descrie în cuvinte. 

Ion Dumitriu: Sunt preot la Timișoara şi anul acesta am dorit să venim la Sfântul Ierarh Nicolae, pentru a avea pulsul acestui loc sfânt.

Reporter: De ce vin oamenii la Sfântul Nicolae, aici?

Ion Dumitriu: Pentru multele lor nevoi pe care le au, pentru că avem fiecare dintre noi nevoi trupeşti şi nevoi duhovniceşti, iar nevoile duhovniceşti sunt diferite. Mulţi dintre pelerinii noştri sunt tineri care încă nu sunt căsătoriţi şi cunosc cu toţii că Sfântul Nicolae este ajutor în privinţa întemeierii unei căsătorii, unii dintre ei sunt bolnavi şi cer de la Sfântul Nicolae tămăduire, iar alţii pentru spor în viaţă sau în credinţă sau chiar pentru anumite nevoi pe care le au copiii lor şi nu au putut să vină, deşi şi-ar fi dorit.


Etichete pelerinajbarinicolae

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live