Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Noiembrie 2020
Vizualizari: 476
Comentează add

Patriarhia Română solicită autorităţilor să permită, "în mod excepţional", credincioşilor din ţară să vină în pelerinaj la Peştera Sf. Apostol Andrei.

Pelerinajul la Peştera Sf. Apostol Andrei

florin-lepadatu

Racla purtand Cinstita Mana a Sfantului Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei, si racla cu un fragment din moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina au fost asezate spre inchinare in pridvorul Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Foto: Agerpres. 

Patriarhia Română solicită autorităţilor să permită, "în mod excepţional", credincioşilor din ţară să vină în pelerinaj la Peştera Sf. Apostol Andrei, situată în comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, cu respectarea normelor sanitare.

"Ţinând cont de recunoaşterea de către statul român a rolului excepţional avut de către Sfântul Apostol Andrei în viaţa poporului român, este necesar ca autorităţile de stat competente să permită în mod excepţional credincioşilor din ţară să vină în pelerinaj la Peştera Sfântului Apostol Andrei, situată în comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, cu respectarea distanţei fizice, purtarea măştii şi dezinfectarea obiectelor atinse, aşa cum prevăd 'regulile de protecţie sanitară privind activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective' (HG nr. 967/12.11.2020 privind prelungirea stării de alertă)", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române, remis joi publicităţii.

"În acest sens, este necesar un dialog permanent între autorităţile de stat şi locale competente şi autorităţile religioase, mai ales în situaţia unor zone carantinate sau având o rată ridicată de infectare cu noul coronavirus, dialog la care a îndemnat şi preşedintele României în luna octombrie din acest an. În cazul concret al pelerinajului la Peştera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, comună care are un număr mic de locuitori (1.992), se poate organiza, printr-o îngăduinţă a autorităţilor, pelerinajul, având în vedere caracterul excepţional al acestei sărbători pentru poporul român", se arată în comunicat.

Patriarhia Română arată că aceasta este "o excepţie necesară pentru un caz excepţional" şi se declară "preocupată atât de protejarea sănătăţii credincioşilor, cât şi de manifestarea libertăţii lor de credinţă".


Etichete sf. andreibiserică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live