Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

24 Octombrie 2013
Vizualizari: 1559
Comentează add

Joi 24 octombrie 2013, încep manifestările religioase cu ocazia pelerinajului anual la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor

Pelerinajul de Sfântul Dumitru la Patriarhie

remus-radulescu

Procesiunea Calea Sfinţilor cu moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou se desfăşoară joi, de la ora 11,00, pe bulevardul Regina Maria, iar de la Biserica Sfântul Spiridon Nou, la aceeaşi oră, vor fi aduse în procesiune moaştele Sfântului Mare Mucenic Artemie, care se află spre venerare la Mănăstirea Căldăruşani.

Cele două procesiuni se întâlnesc la baza colinei Patriarhiei iar la ora 11,30, are loc întâmpinarea icoanei făcătoare de minuni a Sfintei Împărătese Elena şi icoana istorică a Sfintului Constantin cel Mare, aduse din regiunea Corint – Grecia.

Icoana Sfintei Elena conţine fragmente din lemnul Crucii Mântuitorului Hristos şi părţi din moaştele Sfintei. Ea este însoţită de Mitropolitul Dionisie al Corintului.

Icoanele, împreună cu moaştele sfinţilor Artemie şi Dimitrie cel Nou, sunt duse în procesiune până la podiumul special amenajat în apropierea Catedralei Patriarhale, unde vor rămâne pentru închinarea pelerinilor până marţi, 29 octombrie.

Pe parsursul celor 6 zile de pelerinaj, se estimeaza că vor participa până la 150 000 de credincioşi. Ordinea publică este asigurată 200 de jandarmi şi 70 de poliţişti locali.


Etichete pelerinajdumitruicoanamoasteellenaconstantinprocesiunesfinti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live